fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Bi uporabljali lokalni javni “prevoz na zahtevo”? – Izpolnite anketo!

Občina Kočevje je največja slovenska občina in ima izrazito razpršeno poselitev. Posledično je prevoz do glavnih središč in za življenje pomembnejših točk ena najbolj nujnih zadev, ki morajo biti dostopne prav vsakemu prebivalcu. Pri tem pa je ključno, da sledimo smernicam trajnostne mobilnosti, ki bo v prihodnosti še toliko bolj pomembna, kot je že sedaj.

Zagotavljanje trajnostne mobilnosti prebivalcev je zato lahko velik izziv, a nove tehnologije ponujajo vse bolj zanimive rešitve. Občina Kočevja je tako prišla do ideje, da bi prebivalcem ponudila t.i. »prevoz na zahtevo«, kar bi omogočilo maksimalno prilagodljivost glede terminov prevoza, prav tako pa tudi pri sami lokaciji, kar je še posebej dobrodošlo ravno za prebivalce Kočevja.

Kako deluje »prevoz na zahtevo«?

»Prevoz na zahtevo« v praksi pomeni, da z aplikacijo na vašem mobilnem telefonu izrazite povpraševanje za prevoz, aplikacija pa vam javi, v katerem časovnem okvirju vas lahko vozilo (kombi) dejansko pobere in odpelje na želeni cilj. Če vam termin ustreza, prevoz potrdite, strošek prevoza pa se odšteje od vašega vnaprej naloženega dobroimetja ali s kreditne kartice, razložijo na Občini Kočevje.

Strošek prevoza je minimalen

Aplikacija v ozadju deluje na način, da glede na povpraševanja v določenem časovnem razponu preračuna najbolj optimalno pot in čase, kar pa pomeni, da tudi sam strošek prevozov ni velik oz. je minimalen, kar je seveda izredno dobrodošlo.

Občina Kočevje potrebuje vaše mnenje

Občina Kočevje namerava v letošnjem letu kot prva v Slovenji izvesti pilotni projekt opisane storitve prevoza na zahtevo. Še pred izvedbo testnega obdobja pa želijo vaše mnenje in predloge.

Zato vljudno vabljeni, da na povezavi izpolnite kratko anketo JAVNI PREVOZ NA ZAHTEVO in sodelujete pri pripravi čim bolj ustrezno zastavljenega pilotnega projekta. Vzelo vam bo le par minut vašega časa. Hvala!

M.K./Občina Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki