E-UTRIP
Avto-moto Featured Kočevje Novice Občina Zanimivosti In zabava

Avto Kočevje praznuje 70-letnico: Nekdaj jih je bilo 450, danes pa le 41

Srečanje s septembra 2019.

Nekdanji zaposleni na podjetju Avto Kočevje, ki je bilo v mestu ob Rinži ustanovljeno pred 70-imi leti, s kruhom pa je oskrbovalo kar 450 družin, so se zbrali, da bi počastili jubilej. »Janez, grča stara, komaj sem te prepoznal. Ja, Drago, prijatelj moj, v teh letih si se kar pomladil. Franc, tole so utrinki s poti v Irak. Se spomniš, peljali smo neko železo,« so se mešali spomini med kar 160-imi zbranimi šoferji, mehaniki in drugim osebjem podjetja. »Ni bilo lahko zbrati vso to druščino, med katero so tudi gospodje častljivih let. S sodelavci sem ponosna, da nam je to uspelo,« ni skrivala zadovoljstva Dragica Česnik, ki je v podjetju pustila 33 let delovne dobe.

Tako kot vsa podjetja povojnega časa, je tudi Avto Kočevje šlo skozi sito organizacijskih sprememb in imen, pod katerim je poslovalo. 50 let je imelo sedež v Kočevju in je ime kraja poneslo daleč v svet. Ta uspešna zgodba se je leta 2000 zaključila – od takrat dalje, z istim imenom, se piše nova, v lastništvu podjetja Eurocity oziroma družine Zakeršnik v občini Dravograd. Trenutno je v njem zaposlenih 41 delavcev, od tega je 26 voznikov, ostali pa delajo v špediciji, skladiščih in pisarnah. V Kočevju na nekdaj enega izmed najbolj prepoznavnih paradnih konj takratnega gospodarstva žal spominjajo zapuščene stavbe in spomini mnogih, ne le nekoč zaposlenih.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki