E-UTRIP
Featured Glasba Kočevje Kultura

7. srečanje ljudskih pevcev in godcev »Popejvanje Pregradi«

PREDGRAD – KŠD Predgrad že 7. leto zapored spodbuja glasbeno tradicijo in skrbi za njeno ohranjanje. Prav vse ljubitelje ljudskih pesmi in godčevskih viž vsako leto povabi, da zapojejo in zaigrajo na srečanju ljubiteljski glasbeniki, pevci ter godci, ki gojijo avtorski odnos do glasbenega izročila. Ljudski pevci in godci ohranjajo zakladnico naših prednikov, ki ima bogato veselo ali žalostno pripovedno vsebino. Vse te vsebine so se že od nekdaj prenašale od ust do ust, iz kraja v kraj, iz roda v rod. Že nekoč je veljalo, da so se ljudje med seboj veliko družili in, da je bilo več osebnega stika. Prihod muzikanta pa je prinesel obilo dobre volje, zato so se rojevale nove zgodbe in melodije.

Kulturno športno društvo Predgrad je v soboto, 6. aprila 2019, organiziralo 7. Srečanje ljudskih pevcev in godcev, z naslovom »Popejvanje Pregradi«. Na srečanju se je predstavilo deset skupin ljudskih pevcev ter godcev iz različnih krajev: domačini pevske skupine Grajski pevci KŠD Predgrad, pevsko društvo Č*Č*Š* Posluš, Kvartet pod skalco iz Vipave, Rožančevi fantjiči, pevska skupina Studenček, Koncavaški spev, Kvartet zvon, ljudske pevke Mavrica, pevska skupina Stezice in Zvonka T. Simčič KUD Zbilje. Na odru se je zvrstilo 90 pevcev in godcev, hvala vsem za podporo in sodelovanje, zahvala gre tudi naši članici za povezovanje programa, Nives Rauh.

Jožica Matkovič, predsednica KŠD Predgrad

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki